Mobile Media Lab naar Geleen en Sittard op 14 en 15 oktober

maandag 21 september 2015

Sittard/Geleen - Vanuit de politie wordt heel wat gecommuniceerd. Doen we dat goed of kan het beter? Met die vraag is het Mobile Media Lab van de politie al een tijdje op weg in Nederland. In deze aangepaste truck met oplegger kunnen inwoners feedback op onze communicatiemiddelen geven. Woensdag 14 oktober staat de truck in Geleen en donderdag 15 oktober is het Mobile Media Lab te vinden in Sittard. Eerder dit jaar stond de truck in Limburg al in Weert, Reuver, Blerick, Venlo, Maastricht en in Stein.

Enquêtes voor bezoekers

Wat vindt u van het gebruik van social media door de politie? Of de Politie app? En onze inbraakpreventiefolders of voorlichtingsfilms? Om een antwoord te krijgen op al deze vragen, en meer, werd een politiewervingstruck die niet meer in gebruik was, aangepast tot het Mobile Media Lab. In de truck wordt aan bezoekers gevraagd om een enquête van de politie in te vullen om zo antwoord te krijgen op bovenstaande vragen.

In dit rondtrekkende lab worden onder meer politie-collega’s, wijkbewoners, ondernemers en scholieren betrokken bij de doorontwikkeling van de communicatie van de politie. Het doel is uiteraard deze waar nodig te verbeteren. Tot voor kort stelde de politie onderzoekpanels samen voor onderzoek op centrale locaties. Er kwamen dan zelden mensen uit bijvoorbeeld het noorden of zuiden van het land. Nu komt de politie dus naar u toe.

Communicatie naar burgers

De reden waarom de politie naar u toe komt is dat de mogelijkheden van communicatie tussen u en de politie, veranderen. En de vraag is of wij het wel goed doen? Door naar u toe te komen en u de mogelijkheid te geven om deze vraag te beantwoorden kan de relatie tussen burgers en politie verbeteren. Die relatie tussen u en uw politie is van belang in onze veranderende maatschappij.

Locatie Mobile Media Lab

Op woensdag 14 oktober is het Mobile Media lab te vinden op de Nieuwe Markt in Geleen. De truck is dan van 9.00 uur tot 16.00 uur toegankelijk voor het publiek. Donderdag 15 oktober staat de truck op de Paardestraat in Sittard. Ook dan is het Mobile Media Lab van 9.00 uur tot 16.00 uur te bezoeken. Onder andere de wijkagenten zijn bij het MML aanwezig om met inwoners in gesprek te gaan over actuele onderwerpen.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Geleen | 112 alarmeringen Geleen | Goedkoop Tanken in Geleen | Supermarkten in Geleen | Weerbericht Geleen