Politieonderzoek ontploffingen van brievenbussen

donderdag 4 augustus 2016

Geleen - De politie is met een onderzoek gestart naar de verdachte(n) van een drietal brievenbusontploffingen in de wijk Kluis. Getuigen die informatie hebben worden verzocht zich te melden.

De eerste ontploffing was in de late avond van donderdag 7 juli in een portiek van een flatgebouw aan de Breitnerstraat. De politie vermoedt dat er mogelijk zwaar vuurwerk is gebruik, gezien de enorme schade. De hele reeks brievenbussen was compleet weggevaagd. Vrij snel werd een verdachte aangehouden, maar die werd bij gebrek aan bewijs weer op vrije voeten gesteld.

Deze week was het weer tweemaal raak. Ook in deze twee gevallen is er mogelijk dergelijk vuurwerk gebruikt. Die ontploffingen vonden plaats afgelopen dinsdag en vannacht, beiden rond half drie, in flatportieken aan respektievelijk de Eberhardstraat en de Breitnerstraat. Naast de ravage op de plek waar eens brievenbussen zaten, waren de ontploffingen dermate krachtig dat ook ramen met dubbelglas op de eerste verdieping van de gebouwen sneuvelden, plus een zijraam van een op de straat geparkeerde auto werd weggevaagd.

 

De politie neemt de zaak hoog op en een ieder die ook maar enige informatie kan geven kan via een speciaal formulier in contact komen met de wijkagent. Daarnaast kunnen getuigen ook contact opnemen via 0900 - 88 44.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Geleen | 112 alarmeringen Geleen | Goedkoop Tanken in Geleen | Supermarkten in Geleen | Weerbericht Geleen